Утре HTC може да анонсира смартфона HTC One X 5 с 5-инчов 1080р дисплей

18 Sep

0
Sh
Вчера, журналистите от HTC Source разкриха някои от характеристиките на новия флагмански смартфон на HTC, който е с 5-инчов сензорен екран. Въпреки това, те не споменаха името на новия апарат, а се ограничиха само до абревиатурата DIx, което най-вероятно означаваше “Droid Incredible X“. Но, очевидно, това устройство ще има много по-кратко име, в съзвучие със съвременните смартфони на тайванския производител – HTC One X 5.

Заедно с името на апарата, китайският източник публикува полуофициалната му снимка и потвърди, че той наистина е базиран на хардуерната платформа Snapdragon S4 с четириядрен процесор и 5-инчов капацитивен сензорен екран с резолюция от 1920 х 1080 пиксела. Така, че ако Oppo не успеят да пуснат новия си смартфон Find 5 преди тайванската компания, HTC One X 5 ще бъде първият смартфон в света с пълноценната 1080p резолюция на дисплея.

Предишните слухове твърдят, че новия смартфон, както отбелязахме по-горе, ще разполага с хардуерната платформа Snapdragon S4 с четириядрен процесор, чиято производителност далеч надхвърля възможностите на NVIDIA Tegra 3. В този смартфон ще присъства 1,5 GB RAM и 16 GB вътрешна памет, но почти е сигурно, че няма да има слот за карта памет microSD, а батерията му ще бъде несменяема.

Що се отнася до датата на анонса на HTC One X 5, то тя трябва да се проведе на 19 септември на специално събитие на тайванския производител в Ню Йорк. Въпреки, че в последното все още не сме сигурни.

HTC One X 5 навярно ще бъде позициониран, като конкурент на таблетфона Samsung Galaxy Note II. А спецификациите му дават доста добри шансове за победа. Всичко ще зависи от цената на апарата и маркетинговата политика на HTC.

Вижте повече: www.kaldata.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: