LG Optimus G идва в Европа през октомври

18 Sep

Почти месец след като ни запозна със смартфона Optimus G, LG реши да му направи нова премиера и да разкрие още за възможностите на устройството. То е с дебелина 8,45 мм и предлага комбинация от четириядрен процесор Snapdragon S4 Pro (APQ8064) с честота 1,5GHz (осигурява впечатляваща производителност) и модем за достъп до 2G, 3G и LTE мрежи. Включени са още 2GB RAM памет, 4,7″ True HD IPS PLUS дисплей с резолюция 1280 x 768 пиксела (320ppi) и технологията Zerogap Touch, намаляваща разстоянието между панела и защитното стъкло. Основната камера разчита на BSI сензор с резолюция 13МР, f/2.4 обектив и LED светкавица, а предната осигурява 1.3MP сензор за видеоразговори. Вградената памет е 32GB и не може да се увеличи чрез карта, а интегрираната батерия, която не подлежи на смяна, е с капацитет 2100 mAh. Сред останалите характеристики на смартфона са NFC, MHL, Wi-Fi и Bluetooth 4.0. Задният панел на телефона е с покритие Crystal Reflection, което отразява светлината по различни начини.

LG залага много и на софтуерните промени в телефона, който ще се продава с Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Сред тях са Qslide за едновременното показване на две различни приложения, Live Zooming за мащабиране до 5 пъти на гледано видео, Dual Screen Dual Play за връзка с телевизор и показване на различно съдържание върху двете устройства, QuickMemo за водене на бележки навсякъде в телефона, Screen Zooming за мащабиране на съдържанието в различни приложения, Application Link за автоматично стартиране на избрани приложения след спиране на будилника сутрин и Icon Personalizer за промяна на иконите на приложенията.

При камерата също има промени, а сред новите й възможности са функцията Smart Shutter, която усеща вибрациите на телефона или движението на обекта на снимане и спрямо тях регулира скоростта на затвора за постигане на най-добър кадър; Time Catch Shot дава възможност за избор на най-добрата снимка от серия; Cheese Shutter позволява снимането чрез гласова команда; Low Light Shot Noise Reduction се грижи за намаляване на цветния шум при снимане при недостатъчна светлина. В зависимост от пазара Optimus G ще се предлага с 13MP или 8MP камера. Продажбите на LG Optimus G започват в Южна Корея през следващата седмица, а в останалата част на света го очакваме през октомври.

от  www.mobilebulgaria.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: