Nautiz X1 – "най-защитения смартфон в света"

19 Sep

Шведската компания Handheld представи, както самата тя твърди, най-защитения смартфон в света – Nautiz X1. Моделът съответства на стандарти MIL-STD-810G и IP67. Устройството е удароустойчиво, напълно защитено срещу попадане на прах и влага. Смартфонът продължава да функционира дори когато е потопен във вода на дълбочина от един метър.

От техническа гледна точка Nautiz X1 е обичаен “умен телефон” от среден клас. Смартфонът е оборудван с 4-инчов дисплей с резолюция 800 × 480 пиксела, двуядрен процесор TI OMAP 4430 с честота 1 GHz, 512 MB RAM и 2 GB вградена памет, слот microSD, модули Bluetooth, Wi-Fi, GPS, GLONASS, акселерометър, цифров компас и 5-мегапикселова камера.

Nautiz X1 е с размери 125 × 65 × 15 мм, а теглото му е 180 грама. Смартфонът притежава батерия с капацитет 1530 мАч, но опционално ще бъде на разположение и такава с капацитет 2920 мАч. Новият продукт работи под управлението на операционна система Android 4.0. Началото на продажбите е насрочено за първите месеци на 2013 г., когато апаратът ще може да се закупи за $ 900.

Прочети в: kaldata.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: