Nokia Lumia 920 е първия Windows Phone 8 смартфон на китайския пазар

19 Sep

Според нашите чуждестранни колеги, първият смартфон на китайския пазар, който ще се управлява от операционната система Microsoft Windows Phone 8, ще бъде Nokia Lumia 920. Новият апарат ще бъде достъпен чрез най-големия местен мобилен оператор China Mobile и ще поддръжка китайския стандарт мобилна мрежа TD-SCDMA.

Що се отнася до характеристиките на Nokia Lumia 920, то за сега е известно, че устройството ще бъде оборудвано с 4.5-инчов сензорен Nokia PureMotion HD + екран, на базата на IPS технологията с поддръжка на формата WXGA (работна резолюция от 1280 х 768 пиксела). Апаратът ще предложи на бъдещия си собственик 1 GB RAM, 32 GB вградена памет, 8-мегапикселова задна камера с LED светкавица, Carl Zeiss оптика и поддръжка на технологията OIS PureView; възможност за заснемане на видеоклип с Full HD 1080p резолюция при 30 кадъра в секунда.

Освен това, Nokia Lumia 920 е надарен с 1,2-мегапикселова предна камера (видео запис с резолюция 720p), WiFi-адаптер (802.11 a/b/g/n), модул Bluetooth 3.1 и ресивър A-GPS/GLONASS и безжичната високочестотна технология с малък обсег на действие Near Field Communication. Също така, производителят е предвидил в този апарат и порт Micro-USB, 3,5-мм аудио жак, акселерометър, сензор за близост, сензор за осветление и жироскоп, а за продължителната автономност на Nokia Lumia 920 ще се грижи 2000 мАч батерия.

Вижте повече: www.kaldata.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: