Вече са известни цените на HTC 8X и 8S

21 Sep

Компания HTC оповести цените на официално представените WP8-смартфони 8X и 8S. В Европа новите продукти ще струват $ 365 (за HTC 8S) и $ 650 (за HTC 8X). И това е цена без сключване на договор с мобилните оператори, в обратния случай стойността на двата модела ще бъде много по-ниска.

В САЩ с договор HTC 8S ще струва за абонатите на AT&T $ 200, другите големи оператори, T-Mobile и Verizon, не са обявили все още условията си. Данни за цената на HTC 8X няма.

На съвместната пресконференция на HTC и Microsoft, посветена на новите продукти, компаниите заявиха, че ще съгласуват усилията си за популяризиране на смартфоните. Устройствата ще се предлагат в повече от 50 страни по света.

Експертите по различен начин оцениха новите апарати. Например, тайванският анализатор на Gartner, K.C. Lu, вярва, че за успеха на HTC-смартфоните ще помогне съвместната маркетингова кампания с Microsoft, както и факта, че HTC е по-“разпознаваема” марка в САЩ отколкото Nokia. Анализаторът на тайванското подразделение на Macquarie Securities, Daniel Chang, е на обратното мнение. Той смята, че WP8-смартфоните на Nokia имат по-добър шанс за успех от продуктите на HTC, но добави, че устройствата на двете компании твърде малко се различават помежду си и едва ли ще бъдат осезаема конкуренция на смартфоните на Apple и Samsung.

Реакцията на фондовия пазар също бе сдържана – след представянето на новите продукти на HTC цената на акциите на компанията спадна с 1,45%.


представените

Вижте повече: kaldata.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: