Появи се информация за Sony Xperia C650X Odin

10 Oct

В глобалната мрежа се появиха първите детайли за нов бъдещ смартфон на японската компания Sony, който ще бъде включен в продуктовата линия Xperia. Става дума за модел, носещ кодовото име Odin и получил продуктовото обозначение C650X. В допълнение стана известно, че производителят възнамерява да промени досегашната система за обозначаване на своите телефони.

Старите обозначения ST/MT/LT за апарати със сензорен екран с малък, среден и голям размер отстъпват място на нов цифрово-буквен код, състоящ се от пет символа. С “X” ще се обозначават модификациите на конкретното устройство.

Под номерата C6502, C6503 и C6506 в документацията на UAProf се крият регионални варианти на един и същи апарат, наречен на върховния бог в скандинавската митология. При това, съдейки по публикуваните данни, бъдещият флагман на линията Sony Xperia ще работи под управлението на операционната система Android 4.1.1 Jelly Bean и вероятно ще бъде оборудван с голям екран.

Освен това блогът ameblo.jp изнесе информация за още два смартфона с обозначенията C1505 и C1604/C1605. Според публикуваните данни, техните технически характеристики са сходни на тези на смартфоните от начално ниво Xperia tipo и Xperia miro, т.е. те ще получат дисплеи с резолюция 480 х 320 пиксела (HVGA), чипсет Snapdragon S4, едноядрен процесор Cortex A5 с тактова честота 1 GHz и графичен ускорител Adreno 200. Устройствата ще работят под управлението на платформата Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.

Sony Xperia C650X Odin

Автор: Ст. Стефанов

Вижте повече: www.kaldata.com

 

http://blog.smartphones.bg/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: